Слава ЗСУ! Разом до перемоги!
Жовтень 7, 2020

Що таке натяжна стеля?

Модні натяжні стелі – це полотна з різного матеріалу, за допомогою яких виконується декоративне оздоблення, створюються стильні сучасні інтер'єри квартир, офісів, заміських котеджів, салонів краси, ресторанів, готелів, спортивних клубів, розважальних центрів та не тільки. Універсальність, довговічність, привабливий зовнішній вигляд роблять натяжну стелю одним з найпопулярніших видів оздоблення.

Встановлення стель із ПВХ або тканинних полотен здійснюється безпосередньо під основною стелею. Кріплення матеріалу виконується на пластиковий або алюмінієвий профіль. Натяжні стелі бувають вінілові, сатинові, матові, глянсові та пропонуються в різних колірних рішеннях, з оригінальними принтами, одно-або багаторівневі, комбіновані. За способом виготовлення конструкції поділяють на безшовні та зварні. Технологія кріплення натяжних стель буває гарпунна та штапикова.

Натяжні стелі: основні види дизайну конструкцій

Натяжна стеля може бути вініловим, виготовленим з ПВХ-плівки або полімерних ниток - так званий сатиновий. ПВХ-варіант є найбільш популярним з огляду на доступність ціни, широку колірну різноманітність і можливість вибору фактури. Натяжні стелі з тканини коштують дорожче, особливо якщо мають дизайнерський фотодрук. Конструкції, які служать для декоративного та функціонального оздоблення стель, класифікуються на такі види:
  • однорівневі;
  • багаторівневі;
  • ширяючі;
  • 3D;
  • фотодрук;
  • зоряне небо;
  • світлові лінії;
  • із гіпсокартоном;
  • різьблені.

Однорівневі

Найбільш затребуваний вид натяжних стель, який має 1 рівень, швидко і без додаткових робіт натягується від стіни до стіни, візуально розширює простір, перед монтажем не потребує ремонту, має підвищені гідроізоляційні властивості. Однорівнева стеля може бути виконана з ПВХ-плівки, сатину, полотна Clipso, бути матовою, глянсовою, з принтом (будь-який фотодрук, зоряне небо). Має оптимально доступну ціну.

Багаторівневі

Це конструкція сходинками, дозволяють зонувати простір, експериментувати з освітленням, приховувати комунікації, балки, маскувати системи кондиціювання. Створюються з використанням алюмінієвого профілю, можуть поєднувати декілька різних матеріалів - вінілову плівку, сатин, гіпсокартон. Візуально за допомогою багаторівневих натяжних стель можна отримати дизайнерські геометричні форми.

Парящі

За рахунок технології монтажу створюють ефект невагомої стелі, що ширяє в повітрі. За допомогою напрявляючих та особливостей встановлення полотна вдається закріпити на невеликій відстані від стін. По периметру, у спеціальних пазах встановлюється декоративне LED-підсвічування. Якщо полотно напівпрозоре, вдається отримати унікальний світловий ефект.

3D

Оригінальність натяжної стелі 3D полягає в малюнку, нанесеному на полотно високотехнологічним способом. Це дозволяє сприймати принт як реалістичну об'ємну фігуру, що має глибину. Тривимірні зображення мають особливі лінії та тіні, а полотна – світловідбиваючі частинки для заломлення світлових променів.

Така комбінація дозволяє створювати реалістичні 3D ілюзії. Як принт можна вибрати фотографію, будь-яке зображення на різну тематику:
  • флористика;
  • анімалістика;
  • краєвиди;
  • зоряне небо, космічний всесвіт;
  • архітектура та ін.

За допомогою стелі 3D легко розширити простір, посилити ефект вибраного дизайнерського стилю інтер'єру, додати приміщенню світла.

Фотодрук

Стелі з фотодруком – це недорогий та функціональний спосіб прикрасити кімнату. Фактура натяжної стелі може бути будь-якою – глянець, матовий, сатиновий матеріал. Для вибору пропонуються тисячі різних зображень, візерунків, орнаментів, репродукцій. Завдяки використанню високоякісного екосольвентного друку, що застосовується компанією «Mirem», принти є яскравими, насиченими, довговічними, стійкими до вицвітання.

Зоряне небо

Одна з найкрасивіших стель, що імітують нічне небо із зірками, кометами, планетами. Існує 2 основних способи створення таких стель:

1. Із застосуванням оптичних волокон, які хаотично розташовують та закріплюють по внутрішній площі полотна. Основою може бути глянсовий матеріал темного кольору. Для більш вираженого ефекту, крім світлодіодних ниток, додатково встановлюється проектор;

2. З використанням каменів Swarovski, які кріпляться до лицьової частини полотна.

Світлові лінії

При кріпленні полотен у пази встановлюється світлодіодна стрічка. На полотні є прозорі вставки у вигляді ліній різного геометричного напрямку. При включеному LED-підсвічуванні виходить незвичайна дизайнерська стеля зі світловими лініями, яка несе не тільки декоративну функцію, але й забезпечує приміщення освітленням.

З гіпсокартоном

Така натяжна стеля виготовляється з комбінацією полотен (вінілових, тканинних) та листів гіпсокартону. Конструкції можуть мати абсолютно будь-яку геометрію – ступінчасту, з круглими або прямими, хаотичними лініями та додатковими джерелами світла. Оригінальність такого варіанту стелі, можливість реалізації різних дизайнів робить її все більш популярним.

Різні

Цікава технологія поєднання двох або більше полотен контрастного кольору. Лицьовий рівень з глянсовою або матовою текстурою має отвори різної форми та розміру. Внутрішній рівень натягується із полотна з контрастним кольором. У такий спосіб створюється 3D-ефект. У внутрішньому шарі може додатково встановлюватися LED-підсвічування, що змінює колір та інтенсивність освітлення за рахунок керування через пульт. За бажання в таку комбінацію можна додати фотодрук.

Переваги натяжних стель

Чому клієнти вибирають саме натяжні стелі?
Конструкції відрізняються безліччю переваг, серед яких виділяють:
  • можливість здійснення різних дизайнерських задумів;
  • простота, оперативність встановлення;
  • легкість приховування комунікацій, балок, дефектів основної стелі;
  • відсутність необхідності попередньої підготовки стелі;
  • простота догляду;
  • довговічність. Багато компаній надають гарантії на змонтовані конструкції віком від 10 років;
  • екологічність, відповідність санітарно-гігієнічним нормам, можливість встановлення у дитячих та медичних закладах;
  • додаткова гідроізоляція. При затопленні сусідами зверху полотно, залежно від виду матеріалу та якості, здатне витримувати щонайменше 100 л води на 1 м2. Після того, як вода буде акуратно злита майстром, стеля набуває початкової форми.


Установка натяжних стель

Щоб встановити натяжну стелю, потрібна висока кваліфікація команди майстрів, набір додаткових монтажних та витратних матеріалів, а також спеціальне технологічне обладнання. Складність конструкції може суттєво впливати на вартість. Якщо установка натяжних стель довірена професіоналам компанії «Mirem», то після закінчення робіт ви отримуєте високоякісну, гарантовано довговічну конструкцію із привабливим зовнішнім виглядом.

Щоб замовити монтаж стелі, зв'яжіться з менеджерами зручним способом. Ціна залежить від матеріалу виготовлення, складності дизайну, загальної площі приміщення, кількості кутів, освітлювальних приладів, обходів труб, ніш, шаф. Уточнити вартість натяжних стель саме у вашому випадку просто – зателефонуйте або надішліть запит online.